5 Temmuz 2015 Pazar

Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Duvar ses yalıtımı yapmanın iki farklı yöntemi vardır. Bunlar duvar üstüne ve altına olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her ikisinde etkilidir fakat duvar altına yapılan ses yalıtımında kullanılan süngerler daha kalın ve etkilidir. Duvarın İç Kısmına Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? Duvarların iç kısmına ses yalıtımı yaparken bondex isimli sünger çeşidi kullanılmaktadır. Bu sünger ses yalıtımı yaptığı gibi kısmi olarak ısı yalıtımı da yapmaktadır. Genelde bina yapılırken döşenir fakat bitmiş veya eski binalarda da uygulama yapılabilmektedir. Bondex süngerler yalıtım süngerlerin parçalarından bir araya getirilerek yapılan sünger çeşididir. Bu parçalar bir araya getirilerek yoğun şekilde sıkıştırılarak oluşturulur. Sektörün en iyi ve en kesin sonuç veren ses yalıtım malzemesidir. Yüksek db deki müzik stüdyoları gibi alanlarda kullanılmaktadır. Müzik stüdyolarında duvarın üst kısmına da diğer sünger çeşitleri kullanılmaktadır. Duvarın Dış Kısmına Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? Duvarların dış kısmına ise akustik sünger dediğimiz sünger çeşitlerini koymaktayız. Süngerlerin çeşitli şekilleri mevcuttur. Piramit, labirent, yumurta, melamin gibi çeşitleri bulunmaktadır. Genel olarak hepsi aynı işlevi görmektedirler. Yanmaz özelliği vardır ve alevli damlama yapmamaktadır. Duvarların üst kısmına uygulaması yapıştırıcı yada kendinden yapışkanlı modelleri ile gerçekleştirilmektedir. Yapışkanlı modelleri ile kendiniz uygulama yapabilirsiniz fakat küçük bölgelerde yapılacak uygulamalar için geçerlidir. Büyük alanlarda yapılan uygulamalar içinse ses yalıtım süngeri profesyonel personelleri ile uygulamaların yapılması gerekmektedir.

2 yorum:

  1. Polyurea Su Yalıtımı
    İzoilk, polyurea su yalıtım uygulamaları özellikle dış ve iç bölgelerde yüksek darbe, aşınma ve %100 su yalıtımı istenen eski ya da yeni yapılarda kesin çözümler sunar. Sprey Polyurea; hızlı, yüksek esneme karakteri, üstün fiziksel ve kimyasal özellikleri ile uygulama alanlarını suyun sızıntı, pas ve korozyon etkilerine karşı koruduğu gibi UV dayanımlı Poliüretan dekoratif renk seçenekleri ile dayanıklı zemin kaplamalarına olanak sağlar.
    Poliüretan Köpük
    Doğru bir uygulama ile ısı köprülerini ortadan kaldıran Poliüretan köpük uygulaması, geleneksel yalıtım uygulamalarına göre daha fazla enerji tasarrufu sağlamaktadır. Poliüretan köpüğün daha az kalınlık ile beton, tuğla, ahşap vb. malzemelerin sağladığı yalıtıma eş değer bir yalıtım sağladığı kanıtlanmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Yapılarda polyurea sprey uygulamasını kullanarak ek yersiz polyurea su yalıtımı ve zemin kaplaması uygulamasıda artık türkiyede İstanbul merkez olmak üzere uygulanıyor. Sizden ricam polyurea uygulaması hakkında bir araştırma yapın yayınlayın.

    YanıtlaSil